Cfd op olie

Waarom is een cfd op de olieprijs slim?


In de wereld van cfd trading zijn grondstoffen erg geliefd. CFD trading op basis van de olieprijs is aan de orde van de dag. Veel beleggers gaan voor een cfd op de olieprijs, omdat die prijs dagelijks wisselt. Handelen in cfd’s op de olieprijs is echter ook onderhevig aan risico. Via dit uitgebreide artikel vertellen we hoe je een cfd kunt afsluiten op de olieprijs en hoe je succesvol kunt traden in deze specifieke cfd. Dankzij dit artikel kun jij info verkennen en besluiten of een olieprijs cfd iets voor jou is.


Trading cfd’s

Maar voor we gaan uitleggen wat de olieprijs cfd is verklaren we kort wat verstaan wordt onder cfd trading. Bij cfd trading gaat het altijd om zogenaamde derivaten. Zo’n derivaat betekent dat je, in tegenstelling tot aandelen, geen items in handen krijgt of in bezit neemt. In plaats van dat speculeer je enkel en alleen op de onderliggende verschillen in koersen van die producten. Je kunt aangeven of je dalingen in de prijs of juist stijgingen verwacht en daar enorme winsten mee boeken. Stijgende prijzen noemen we long gaan en dalende prijzen worden short genoemd. Zo’n prijsafspraak wordt cfd genoemd en ga je aan via een goedgekeurde broker.


Olie

Olie is een duur goed, omdat het buitengewoon veel toegepast wordt, Je ziet het bij het fabriceren van kunststof en plastic, komt het terug in cosmetica en farmacie én is het natuurlijk een brandstof. Ruwe olie is een fossiele grondstof, wat eigenlijk betekent dat er schaarste komt en de voorraad olie niet eindeloos is. Dat zorgt ervoor dat de prijs zeer volatiel is. De waardering van een vat olie wordt altijd berekend op een vat olie en verandert elke dag. Consumenten zien dit terug aan bijvoorbeeld de pomp, waar de prijs van benzine van dag tot dag zeer veel kan verschillen. De term zwart goud past goed bij olie, het veel geld waard is. Binnen een cfd koop je geen olie, maar sluit je een contract af op de waarde van olie door middel van cfd trading. 


Cfd met hefboom

Een van de hoofdzakelijke redenen dat cfd trading aan populariteit wint is de optie tot leverage (hefboom). Een hefboom maakt dat de trader met een minimale investering toch groots in te zetten. De hefboom bij olie wordt gebaseerd op de maximale inleg van grondstoffen. De maximale hefboom is 1:10. Een hefboom van 1:10 betekent dat je inleg keer 100 mag worden op een contract. In de praktijk betekent dit dat 100 euro als 1.000 euro geldt en je dus voor € 1.000 een contract op de olieprijs kunt sluiten. In geval van winst profiteer je over € 1.000 en dat kan aanzienlijk hard oplopen. Een winst van 5% levert je dan ook direct €50 op ondanks dat je 100 euro hebt ingelegd. Het kan helaas ook de foute kant op slaan. Een verlies raakt je namelijk ook op 1.000 euro inleg en kan zorgen dat je inleg flink afneemt.


Olieprijs en cfd

De olieprijs en cfd trading zijn een succesvolle combinatie. Veel cfd beleggers profiteren graag van de hefboom die tot maar liefst 1:10 kan oplopen en dus zorgt dat je je investering tienmaal mag inzetten op een cfd. De olieprijs is zeer beweeglijk, vanwege fossiele brandstof en schaarste. Koersen op de olieprijs schommelen elke dag en dat geeft voordelen aan beleggers die een olieprijs cfd afsluiten. De risico’s zijn er echter ook, want de prijs kan makkelijk keren en dus ook tot verlies leiden. Met een hefboom voelt dat verlies ook x10 aan. Analyseer je investering altijd goed alvorens een contract voor verschil (cfd) aan te gaan bij je broker.