Wat zijn cfd's?

Alles over contract for difference


Beleggen in cfd’s komt vaak voor bij beleggers. Dat is zo omdat cfd’s aardig wat voordelen bieden ten aanzien van gewone aandelenhandel of het kopen van opties. Sta jij te popelen om te beginnen met cfd’s? In het geval van wel is het raadzaam te begrijpen wat cfd’s precies zijn. In dit artikel leggen we je alles uit over contract for difference (cfd), zijn we open en transparant over de nadelen die de handel in cfd ken. en helpen we je om te bepalen of jij geschikt zou zijn als trader in cfd’s. Zo leer jij contract for difference kennen en kun je ook bepalen of jij aan de slag wil met de handel in cfd’s.


Cfd uitleg

Een contract for difference (afspraak voor verschil) is een beleggingsproduct dat gebruikt kan worden om te speculeren op veranderende koersen. Het betreft bij contract for difference een derivaat. Dat betekent dat je het aangekochte goed niet in handen zult krijgen. Een cfd biedt de optie om op long (stijgende koersen als op short koersen (Dalende koersen) een contract voor verschil te nemen. Daarmee kun je ook speculeren op zakkende waardes van grondstoffen, valuta, aandelen, crypto, indexen of edelmetalen. Een cfd kan afgesloten worden tegen een hefboom. De leverage maakt het mogelijk om een veelvoud van je eigenlijke inleg voor een contract for difference te gebruiken. Dit maakt het mogelijk om ook met weinig geld te speculeren en aanzienlijke winsten te boeken. Aan de keerzijde kun je ook flink verliezen als de hefboom de verkeerde kant op uitvalt. Een cfd sluit je altijd af bij een erkende bank.


Wat moet een cfd trader kunnen?

Beleggen in cfd vereist andere skills dan het aankopen en vasthouden an aandelen en opties. Bepaal met de komende karaktereigenschappen of jij geschikt bent voor traden in cfd’s Een cfd trader moet stressbestendig zijn, want de koersen wisselen voortdurend en een koers die op het ene moment nog stijgt kan volgend uur zakken. Ook moet je je emoties en gevoel uitzetten en niet zomaar op gevoel handelen. Daarmee kun je geld verspillen en te vroeg iets verkopen, zoals een cfd die in een later stadium waardevol wordt. Bij investeren in contract for difference moet je ook goed kunnen analyseren, om te bepalen wat een koers mogelijk gaat doen. Beschik jij over deze skills? In dat geval is de kans groot dat je succesvol gaat zijn op je cfd investering. 


Misvattingen over cfd trading

Veel fijne info. Desondanks gaat er veel verkeerde informatie rond op internet. We zetten al deze onjuiste aannames graag voor je op een rijtje zodat je ongehinderd verder kunt met je zoektocht naar contract for difference. De handel in contract for difference is geen manier van gokken, want je zet je inleg niet willekeurig ergens op in en wordt geadviseerd onderzoek te doen en analyses na te lezen. Traden in contract for difference kan er niet voor zorgen dat je meer geld dan je inleg kwijtraakt. Want in 2018 zijn er door de ESMA nieuwe regels opgesteld die dat bepalen. Het risico van vermogen is geheel voor de broker en niet voor jou als trader in contract for difference. Contracts for difference zijn geen vorm van fraude of een vorm van (internet)oplichting, maar serieuze financiële instrumenten die je alleen bij een geaccordeerde broker aan kunt gaan. Verdiep je snel verder in cfd’s om ze met eigen ogen te ervaren.


Cfd handel

Dit artikel gaf uitgebreid antwoord op de vraag ‘wat zijn cfd’s?’ en maakte ook nog eens korte metten met veel verkeerde informatie. Daarbij is eerlijk beschreven welke profiel een cfd trader dient te hebben om een succesvolle cfd trader te worden. Hopelijk vind je het na het lezen nog steeds leuk om je verder te verdiepen in cfd trading. In dat geval raden we je aan om je nog verder in te gaan lezen, zoals over de nadelen van cfd trading. de waardevolle stoploss optie, en de onderliggende producten waarop je een cfd kunt afsluiten. Wanneer je eenmaal wil starten met het traden van cfd adviseren we je zeker aan eerst een oefen of demo-account te openen. In dit account kun je lekker oefenen en voelen en zien hoe je trades uitpakken, alvorens met je eigen vermogen aan de slag te gaan met contracts for difference.